Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Halil İbrahim Küçük, Dursunbey’de Üreticilerle Buluştu.

Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Halil İbrahim Küçük, Dursunbey’de Üreticilerle Buluştu.

Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Halil İbrahim Küçük, Dursunbey’de Üreticilerle Buluştu.

Balıkesirli Üretici Kazanacak!

Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Halil İbrahim Küçük, Dursunbey saz restoranda düzenlediği iftar programında Dursunbeyli üreticilerle bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu Saz restorandaki programında konuşan Başkan Adayı Küçük, 35 yıllık veteriner hekimlik tecrübesiyle üreticilere daha güçlü bir gelecek inşa etmek için hazır olduğunu söyledi.

Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Halil İbrahim Küçük, seçim süreci boyunca üreticilerle sık sık bir araya gelerek, onların taleplerini dinliyor ve çözüm önerilerini paylaşıyor. Küçük, hayvancılık sektöründe yaşanan sorunları yerinde görmek ve bu sorunlara yönelik somut adımlar atmak için üreticilerle buluşmaya devam ediyor.

Halil İbrahim Küçük, üreticilerin sektördeki zorluklarını anlayabilmek ve onların ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayabilmek amacıyla her fırsatta sahada bulunuyor. Buluşmalarda, üreticilerin karşılaştığı zorluklar, hayvancılıkla ilgili eğitim ihtiyaçları ve devlet destekleri gibi önemli konular masaya yatırılıyor. Başkan Adayı Küçük, bu görüşmelerde, hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğini artırmak için çeşitli projeler geliştirdiğini ve üreticilerin daha verimli bir şekilde çalışabilmesi için gerekli adımları atacağına dair üreticilere güvence veriyor.

Küçük, ayrıca toplantılarında, sektördeki genç girişimcilerin desteklenmesi ve daha fazla üreticinin sektöre katılımını sağlamak amacıyla çeşitli eğitim programları düzenlenmesi gerektiğini vurguluyor. Üreticilerin finansal desteklerden daha etkin şekilde yararlanabilmesi için de çözüm önerileri sunan Küçük, Balıkesir’in hayvancılık alanındaki potansiyelini en iyi şekilde değerlendirecek bir yönetim anlayışı ortaya koymayı hedefliyor.

Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Halil İbrahim Küçük, üreticilerle olan güçlü iletişimi ve çözüm odaklı yaklaşımıyla, sektörün daha güçlü bir geleceğe doğru ilerlemesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına adayım. Bizim yönetim olarak adaylıktaki yegane amacımız üreticimizin ve yetiştiricimizin kazanmasıdır. Modern hayvancılık anlayışı, teknolojik gelişmeler ve rekabetçi piyasa koşulları, sektörümüzde sürekli yenilenmeyi gerektiriyor. Bu bağlamda, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde verimlilik, sürdürülebilirlik ve kaliteyi artırmayı hedefleyen anlayışımızla Halil İbrahim KÜÇÜK olarak 35 yıllık tecrübem ve sektörü çok iyi tanıyan ekibimizle Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin geleceğini değerli üyelerimizle birlikte şekillendirmek istiyoruz.

35 yıllık meslek hayatımın ve 15 yıllık hayvancılık tecrübemin bana öğrettiği dört kural var. Bu dört kuralı iyi işlersek, iyi yaparsak hayvancılıkta başarılı oluyoruz. Birincisi iyi bir damızlığa sahip olmak yani iyi bir genetik lazım, iyi bir tohum kullanmamız lazım hayvanlarımızda. İkincisi beslemeyi yani rasyonu iyi yapmamız lazım. Üçüncüsü hayvan refahı. Dördüncüsü de bana göre en önemlisi hayvanları hasta yapmamak yani koruyucu hekimlik dediğimiz şey. İyi bir damızlık için iyi tohumlara ihtiyacımız var. İnşallah biz bu tohumları gerekirse kendimiz ithal edeceğiz ya da ithalatçı firmalardan daha ucuz fiyata alacağız ve bunları üreticimizle buluşturacağız. Besleme konusunda gerekirse personelimizi eğitip bilimsel odaklı çözüm noktalarını bulup en iyi beslenme modelini vatandaşlarımıza anlatarak verimliliği arttıracağız.

Yetiştiricimizin sorunlarının farkındayız. Göreve geldiğimizde insanlarımıza, işçi kardeşlerimize, samandır, yoncadır, soyadır böyle ham maddeleri daha ucuza mal etmek üzerine projelerimiz var. Mazot, veteriner, ilaç, kilit, yatak, sıyırgı ve benzeri talepleri toplayıp indirimli bir şekilde üretici kardeşlerimize ulaştırmanın gayreti içinde olacağız. TMO arpaları veya mısırları da aynı şekilde üyelerimize ulaştıracağız. Bunlara büyük ölçekli işletmeler kolaylıkla ulaşabiliyor, fakat küçük işletmelerimiz ulaşamıyor. Bir formülünü bulup herkese hak ettiği arpayı ve mısırı mutlaka ulaştıracağız, herkes hakkını alacak. Başkaları gibi kendi üzerimizden alıp buradan rant sağlamayacağız.

Biz bir mozaik gibiyiz. Bizim hiç siyasetle de işimiz yok, herkesin görüşüne de saygı duyuyoruz. Bizim siyasetimiz üretici kardeşlerimizin sorunları, bizim siyasetimiz süt, bizim siyasetimiz et, bizim siyasetimiz hayvancılık.

Fakat bu seçim bambaşka bir hal aldı. Sektörün içinde olan yemciler, sütçüler, veterinerler, mezbahacılar… bu sektörlerden destek istenebilir, anlarım, fakat sektörle hiç alakası olmayan işte tıp doktorları, traktör galericileri, biçerciler, beyaz eşyacı ya da sektörün dışındaki herkes müdahil olmaya başladı. Biz bu duruma katılmıyoruz, çünkü bizim yetiştirici kardeşimizin, bizim üyelerimizin en iyi bildiği konudur hayvancılık. Biz yönetim olarak tüm işlerimizi, üyelerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Biz üyelerimizin fikir ve görüşlerine saygı duyuyoruz. Alakasız kişilerle işimiz olmaz, bizim yolumuz üyelerimizin yoludur.

Bizim projemiz çok. Gönlümüz istiyor ki süt fabrikamız olsun, yem fabrikamız olsun. Ama geçmişte adımları atılsaydı belki bugün çok daha farklı konumlarda olurduk. Yine de bir yerlerden başlamak lazım. Sürpriz projelerimiz var. Bunların bir kısmını genel kurula saklayalım. Mevcut yönetimin dört yıldır ne yaptığının değerlendirilmesini üyelerimize bırakıyorum. Eskisinden bir fark var mı? Üzerimizde çok baskı kuruluyor. Birlik personeli dahil siyasi baskı, sektörle alakası olmayan baskılar. Bir kişi şayet bize oy atacaksa, gönlü bizimleyse çevresi tarafından 5-6 kişiyle devamlı baskı kuruluyor. Ben de buradan diyorum ki değerli üretici kardeşlerim, hiç kimsenin baskısı ve etkisi altında kalmadan, kendi özgür ve hür iradenizle, aklınızla bu işe kim layık, kim ehil, kim daha iyi hizmet verebilir noktasındaysanız oyunuzu ona verin diyorum. Şayet bu kişi ben isem ben de sizin oyunuza talibim. Bizim amacımız kimseye çelme takmak değil ama çelme takmıyoruz diye ayağımız yok zannetmesinler. Biz o ayağı yolumuzda doğru yürümek ve dik durmak için kullanıyoruz.

Üyelerimize seslenmek istiyorum buradan: Damızlık Birliği Yönetimi, gölgelere değil asıl sahiplerine teslim edilmeli yani siz değerli yetiştirici kardeşlerimize. Artık yöneticiler, şirketler ve belli odaklar değil siz değerli üretici kardeşlerimiz kazanacak bizim seçilmemizle birlikte.

+7

Tüm ifadeler:

44

Balat Gazetesi

1989 yılında Televizyon, Radyo sonrasında Dijital Medya, Dergi ve Gazetecilik yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.